South Bedfordshire Golf Club

The Brief

The design and refurbishment for one of the finest golf clubs in Bedfordshire, incorporating the complete refurbishment of the 1st Floor Entertainment Area including the Members & Public Bar and Restaurant, New Event Rooms, Snooker Room and the Ladies & Gents Toilet Facilities.

We were also engaged to carry out the structural alterations to incorporate the installation of a new DDA Compliant Passenger Lift to enable users to obtain access to the 1st Entertainment Area.

Location: Warden Hill Rd, Luton, Beds, LU2 7AE

  • Size: 5,000 sq ft
  • Value: £250,000
  • Duration: 12 Weeks

South Bedforshire Golf Club

Key Features

  • Phase Works Programme to maintain access and function ability for the continual use of Members and the General Public in compliance with CDM Regulations.
  • Full soft strip of 1st Floor
  • Structural Alterations to 1st Floor concrete slab floor
  • Design and installation of bespoke lift, including appropriate electrical installations
  • Design and installation of lighting including decorative pendant feature lighting
  • Refurbishment and renewal of Ladies & Gents Toilet Facilities
  • Installation of sliding partition wall to sub divide Event Areas
  • Complete redecoration to Entrance Core, Staircase and 1st Floor Entertainment Area
  • Removal, disposal and procurement of comfortable and functional furniture for the Restaurant, Event & Bar Area
  • Design, supply and installation of new Branded Members Trophy Boards, Trophy Cabinets & Vinyl Graphics

Churchills – Bar Hill

The Brief

Providing the Design, Planning and Fit Out of an existing Takeaway Outlet, within the old ‘Fishnchick’n’ portfolio of shops, into the Flag Ship Churchill’s Fish & Chip Takeaway & Restaurant. 

The existing shop was completely “stripped’ back to the original developers shell, to provide the ability to completely re-orientate the shop layout and provide a 36 cover restaurant area, all whilst maintaining the new standard specification and brand developed for Churchill’s. This incorporated the introduction of a new DDA Customer Toilet facility and new staff and food preparation areas, to meet the Food Hygiene Standards dictated by the Food Standards Agency. 

  • Location: 13 The New Mall, Bar Hill, Cambridge CB23 8DZ
  • Size: 3,500sq ft
  • Value: £380,000
  • Duration: 4 weeks

Testimonial

Over the last 4 years that we have been working with ABS they have successfully refitted/refurbished 12 stores, each with lots of different challenges along the way. What always amazes me about ABS is their ability to adapt to every situation that presents itself and the resourceful way in which they are able to solve problems.

Most of our sites have been new builds that often require a huge amount of detail, especially around odour control, drainage, and specialist equipment. ABS are second to none when it comes to collaborating with specialists contractors and developers to overcome problems and continue to help keep the projects on track, on budget, and to a high specification.

These guys have a great understanding of the food industry too. You can be sure ABS are the right team to help you create the right scheme for your customers, a spot on design to ensure food safety is never compromised, and to provide you with great counsel to ensure health and safety is never compromised.

Paul Goodgame, Operations Director, The Chesterford Group

Key Features

  • Fast track Management & resources to ‘double shift’ working 20 hours a day to re-brand and open the new facility in less than 4 weeks.
  • Full strip out of the original shop including the hygienic disposal of all existing stainless steel cooking equipment, cold storage and air conditioning. 
  • Renewal of underground drainage system, to provide the new DDA Compliant Customer Toilet Facility and the bespoke surface drainage required for the high level of water disbursements, including underground grease traps to comply with Local Authority Regulations. 
  • Installation of new ply lined partition systems, hygienic wall cladding, ceramic tiles and bespoke oak feature wall linings. 
  • Installation of new hygienic suspended ceilings and solid plasterboard feature ceilings incorporating new ventilation and air conditioning. 
  • Formation of new DDA Compliant Customer Toilet Facility including bespoke ok door set. 
  • New Customer Area feature of luxury vinyl flooring and heavy duty vinyl flooring, to all staff and food prep areas. 
  • Bespoke Oak Banquet & Waiting Bench Seating with Faux Leather upholstery
  • Bespoke Oak Window Benches with antique brass feature rails. 
  • Renewal of Internal & External Signage & Branding Manifestations 
  • Complete rewire and installation of bespoke LED lighting displays including new CCTV Security System, Fire Alarm & Music System 
  • Design, manufacture & installation of Branded Furniture

Ten Forward

The Brief

Taking a typical 1960’s ex-council office and working closely with an in-house designer and a hands-on business owner too create the ultra funky New York loft design office space complete with a Café Bar style reception area, staff chill zone and a interchangeable Client & Boardroom Space.

  • Location: North Finchley
  • Size: 3,500 sq ft
  • Value: £300,000
  • Duration: 4 weeks

Testimonial

Tony and his team worked really hard to make the project flow as smoothly as possible. When we hit hiccups they always had a solution and we found them honest and upfront. We probably weren’t the easiest client as we hadn’t done a project of this scale before and had a very specific ‘look and feel’ we were going for. They helped us achieve this and got the project completed well on time. Feel free to come and have a look- we never get tired of a complement on our gorgeous work environment we created! Now on to our next project together…. my house!

Amy Balakrishnan, Principle Director, Ten Forward

Key Features

  • Strip out of existing First Floor demise including out of hours transportation through Communal Areas
  • Installation of acoustic stud partitions, MF ceilings and bulkheads
  • Formation of Mondrain Style Glazed Partition & Doors to form Offices
  • Installation of new Staff ‘break-out’ areas including plumbing works & Café Area Reception Area
  • Mechanical & HVAC installation incorporating 8Nr Heating & Colling units.
  • Design and installation of power, floor boxes and power outlets
  • Design and installation of new wiring including new feature lighting
  • Installation of new CAT5e data outlets & cabling
  • Complete redecoration throughout, including ‘Writable’ Wall Zones
  • New Ceramic Wall Tiling and vinyl floor coverings to new toilet & shower facility.

Churchill’s – Peterborough

PB2

The Brief

Working with the In –House Design Team, provide a fast track rebrand of another acquisition to the rapidly growing Churchill’s Fish & Chip Shop portfolio.

Upgrade of the existing Customer and Counter Area to provide a Customer experience of the standard specification and brand, whilst the staff and food preparation areas where completely overhauled and refurbished to meet Churchill’s exacting Food Hygiene Standards dictated by the Food Standards Agency.

  • Location: Hampton Vale, Peterborough
  • Size: 3,000 sq ft
  • Value: £52,000
  • Duration: 2 weeks

Testimonial

In 2014 we set out exciting new plans to rebrand all our 35 fast food stores at a fairly aggressive rate, and so I knew we would need to appoint a building contractor that we could trust. We researched long and hard to find the right company and carried out a tendering process to which The ABS Group clearly stood out as competitive but also quality focused. The delivery of the projects to date have been outstanding! Nothing is ever too much trouble and the team at ABS have really helped us to value engineer the projects and create a shop fit that stands out from the crowd. I would highly recommend them and in fact already have on several occasions!

Paul Goodgame, Operations Director, The Chesterford Group

Key Features

  • Fast track Management & resources to ‘double shift’ working 20 hours a day to rebrand and open the new Churchill’s Shop in less than 2 weeks.
  • Renewal of external fascia and projection signage
  • Design and installation of new wiring and stylish new LED down lights
  • Churchill’s wall branding including ceramic tiling and graphic wall panels
  • Installation of internal window graphics and the famous Churchill’s ‘Bowler Hats’
  • Management and integration of the renewal of the specialist stainless steel fridges, cookers and fryers
  • Renew Food Preparation Wet Room including new drainage channels, heavy duty ceramic floor tiling and hygienic wall cladding system
  • Upgrade and installation of additional power, CAT5e data outlets & cabling
  • Installation of new ‘State of the Art’ Digital Menu Boards linked directly to Churchill’s Head Office.
  • Complete redecoration of all new and existing walls and ceiling bulkhead surfaces
  • New feature Amtico floor coverings to the Customer Area and Polyflor vinyl to the Staff and Counter Areas
  • Upgrade of all security systems and CCTV

NHS Hinchingbrooke Hospital

HB2

The Brief

A design and build refurbishment project to bring the hospitals rather outdated Garden Restaurant into a new era.

One of the biggest requirements was to cater for the diverse needs of all the users, including both the Healthcare and Administration staff, members of the public, and most importantly the patients, by creating a space which was well-connected and had a natural flow.

The installation of a new glazed Private Dining area and individual zoned areas, complimented by different furniture solutions, providing users with a range of different moods and décor to enjoy.

  • Location: Hinchingbrooke NHS Hospital
  • Size: 5,000 sq ft
  • Value: £120,000
  • Duration: 4 weeks

Testimonial

‘Our Garden Restaurant refurbishment project was carried out in a challenging live hospital environment. It was essential the service was kept open to visitors and staff during the works and ABS were always open to ideas to enable this. Consequently the scheme was executed smoothly & to programme whilst achieving quality.
We are particularly pleased with the new private dining / meeting room that is proving extremely popular.’

Brian Thomas, Head Of Capital Services, Hinchinbrooke Health Care NHS Trust

www.nhs.uk/Services/hospitals/Overview

Key Features

  • Phased strip out of existing Garden Restaurant & Move Management to allow uninterrupted use for patrons
  • Installation of new suspended ceilings and bulkheads to glazed lantern lights
  • Formation of glazed Private Dining Area
  • Installation of new Oak lined columns and Oak capped dwarf walls to form Zoned areas
  • Renewal of existing entrance door sets with Oak Doors linked into the existing Building Fire Alarm system
  • Design and installation of power, floor boxes and power outlets
  • Design and installation of new wiring and stylish new LED down lights
  • Installation of new CAT5e data outlets & cabling
  • Complete redecoration of all new and existing walls and ceiling bulkhead surfaces
  • New feature Amtico floor coverings throughout

Thomas Cook – Egham

The Brief

Consolidation from three to two floors and modernisation, renovation & refurbishment of existing premises to allow the integration of new business division.

  • Location: Egham, Surrey, TW20
  • Size: 29,000 sq ft
  • Value: £800,000
  • Duration: 12 weeks

Testimonial

Tony and the ABS Group went out of their way to ensure a smooth running project against all the odds. The team were flexible and accommodating in order to meet tight deadlines with the minimal amount of fuss. In a difficult, multi-phase project, organisation was crucial to maintain the day-to-day operation of the staff and disruption was therefore kept to an absolute minimum. We were delighted with how ABS handled the entire process and of course the end result. We would not hesitate in recommending them to any future clients.

Andrew Davies, Senior Designer, Spacelab

Key Features

  • Working in harmony with our Furniture Partner Wagstaff Interior Group complete removal, disposal and renewal of office furniture to both office floors and reception area.
  • Phased strip out of Ground & 3rd floor incorporating Move Management and staff transferral
  • Mechanical & HVAC overhaul and renewals to accommodate new layouts and legislations.
  • Installation of acoustic stud partitions, MF ceilings and bulkheads and suspended ceilings
  • Formation of glazed partition Meeting Rooms and Offices
  • Installation of new staff ‘break-out’ areas including plumbing works & café area facilities
  • Design and installation of power, floor boxes and power outlets
  • Design and installation of new wiring including LED panel and down lights
  • Installation of new CAT5e data outlets & cabling
  • Complete redecoration throughout ‘Dry Erase’ paintable walls surfaces
  • New floor coverings throughout including vinyl, carpets & ceramic tiling.
  • Refurbishment and renewal of Male, Female Toilets & Shower Rooms to all 3 floors
  • Complete redecoration and floor renewal to both core staircase
  • Renewal of Communal Building Reception Area including new reception desk and feature raft and back wall storage cupboard